محاسبه وبرآورد آسفالت

image186623051002201129050702145515محاسبه و برآورد آسفالت
در هر تن آسفالت ۵۰ کیلوگرم قیر استفاده میشه .
۱-اگر هر متر مکعب آسفالت رو ۲۳۰۰ کیلوگرم در نظر بگیریم .

۲-با این حساب یعنی هر ۱۱۵۰ کیلو آسفالت حدود ۵۶ کیلوگرم قیر داره و در هر متر مکعب چیزی حدود ۱۱۲ کیلوگرم قیر وجود داره ……

۳-در ادامه هر متر مکعب آسفالت با ضخامت ۶ سانت زمینی رو به ابعاد ۴٫۱*۴٫۱ می تونه آسفالت کنه که مساحتش ۱۶٫۸۱ متر مربع

۴- حالا مقدار کل قیر در هر متر مکعب رو تقسیم بر میزان مساحت آسفالت شده به ضخامت ۶سانت می کنیم …….. ۶٫۶۶=۱۱۲/۱۶٫۸۱ ………….پاسخ چیزی حدود ۷ کیلوگرم قیر در هر متر مربع آسفالت به ضخامت ۶ سانت استفاده میشه…….
نکته :

۱- چون ما همینجوری که نمی تونیم آسفالت رو بیاریم بریزیم قبلش باید پریمکت انجام بدید که قیر پاش جهت پریمکت از قرار هر متر مربع ۱۲۵۰ گرم قیر پخش می کنه .

۲- اگه بخواییم روی آسفالت قیر پخش بکنیم که به اصطلاح می گیم تک کت با توجه به خرابی رویه راه از قرار هر متر مربع ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم قیر پخش میشه.
برای (اساس قیری ) ۰٫۹ کیلوگرم

آستر (بیندر) ۱٫۱ کیلوگرم

رویه (توپکا) ۱٫۲ کیلوگرم

و برای آسفالت سرد (ردمیکس) در محل ۰٫۹ کیلوگرم

هر متر مربع آسفالت به ضخامت ۶ سانت ۱۳۸ کیلو گرم می باشد.

هر متر مربع آسفالت به ضخامت ۵ سانت ۱۱۵ کیلو گرم می باشد.

هر تن آسفالت که با ضخامت ۶ سانت پخش شود ۷٫۲۴ متر مربع را آسفالت می کند.

هر تن آسفالت که با ضخامت ۵ سانت پخش شود ۸٫۶۹ متر مربع را آسفالت می کند.

قیمت آسفالت,
? آشنایی با انواع قیر
قیر استخراج شده از نفت یا سنگ های معدنی مخصوص که قیر خالص نامیده می شود و برای کاربرد های مختلف تحت فرآیندهای دیگر قرار می گیرد دارای انواعی است که مهمترین آنها عبارتند از :

?  قیر نفتی
قیر نفتی یا تقطیری از پالایش نفت خام به دست می آید . این قیر محصول دو مرحله تقطیر نفت خام در برج تقطیر  است . در مرحله نخست بر اثر حرارت مواد سبک مانند بنزین ، روغن و غیره از نفت جدا می شوند . این فرآیند در فشاری نزدیک به یک اتمسفر انجام می شود . در مرحله دوم که در فشاری نزدیک به خلاء انجام می پذیرد ترکیبات سنگین مانند گازوئیل و نفت سفید خارج می شوند و در نهایت مخلوطی از ذرات جامد بسیار ریز به نام آسفالتن باقی می ماند که در مالتن ( ماده سیال گریس مانند ) غوطه ور است . از این ماده به عنوان خوراک واحد تولید قیر استفاده می شود . لازم به ذکر است که فرآورده های حاصل از پالایش نفت خام شامل موارد ذیل است :
۱-     بنزین ( Light Gasoline )
۲-      نفتا ( Naphta )
۳-     نفت سفید ( Kerosena )
۴-     گازوئیل (  Gasoil )
۵-     نفت کوره ( Fuel Oil )
۶-      قیر نفتی ( Solid Bitumen )
بنابراین همان گونه که اشاره شد قیر نفتی از پالایش نفت خام در حرارت زیاد و زمان کوتاه تولید می شود . ضمناً حرارت دادن بیش از حد باعث تبخیر شدن بیش از اندازه روغن های معدنی آن و کاهش چسبندگی قیر می شود .

قیر طبیعی
برخی از انواع قیر در اثر تبدیل تدریجی نفت خام و تبخیر مواد فرار آن در اثر گذشت سال های بسیار زیاد به دست می آید که به آن قیر طبیعی می گویند  و با نام یوانیتایت ( Uintate ) شناخته می شود و دوام آن بیش از قیر های نفتی است . این قیر به نام قیر دریاچه ای نیز نامیده می شود و نمونه آن دریاچه قیر بهبهان در ایران و دریاچه قیر تیرینیداد در آمریکا  می باشد .

قیر دمیده
برای آنکه قیر نفتی با درجه نرمی بالا ، در سرما هم خاصیت کشسانی داشته باشد به آن هوا دمیده می شود تا اکسید شود . دمیدن هوای داغ به قیر خالص در مرحله ی آخر عمل تصفیه ، باعث بدست آمدن قیر دمیده ( Rubbery Grade) می شود . در این فرآیند ، هوای داغ با دمای ۲۰۰ تا ۳۰۰ درجه سانتی گراد توسط لوله های سوراخ دار به محفظه حاوی قیر دمیده  می شود . در اثر انجام این فرآیند ، اتم های هیدروژن موجود در مولکول های هیدروکربن های قیر ، با اکسیژن هوا ترکیب می شوند و با تشکیل آب ، عمل بسپارش اتفاق می افتد و قیری دارای خواص قیر معدنی تشکیل می گردد .
قیر دمیده نسبت به قیر خالص دارای مزایایی است که در ذیل بدان اشاره می شود :
·  این قیر نسبت به قیر خالص دارای درجه نفوذ کمتری می باشد .
· نقطه نرمی قیر دمیده به دلیل اینکه روغن های آن از هم جدا نمی شوند نسبت به قیر خالص اولیه بیشتر می باشد.
· قیر دمیده حساسیت کمتری به تغییرات درجه حرارت داشته و لذا در درجه حرارت های بالاتر حالت سختی خود را خیلی بهتر نسبت به قیر خالص حفظ می کند .
از این نوع قیر بیشتر برای ساختن ورق های پوشش بام ، باتری و آب بندی زیر اتومبیل ، اندود کردن لوله ها ، ساختن مقوا و گونی قیر استفاده می شود . علامت اختصاری قیر دمیده R می باشد ، بطور مثال قیر ۸۰/۲۵ R به معنای قیر دمیده با درجه نرمی ۸۰ و درجه نفوذ ۲۵ می باشد .

? قیر محلول
قیر محلول یا Cut Back از حل کردن قیر خالص در یک حلال مناسب نظیر بنزین ، نفت سفید و یا گازوئیل بدست می آید . این قیر در درجه حرارت محیط مایع است و با حرارت کمی باعث می شود مایع گردد . البته نوع و خاصیت قیر محلول بستگی به نوع و نسبت ماده ای که به عنوان حلال استفاده می شود ، دارد . بطوریکه هر اندازه مقدار ماده نفتی در قیر محلول بیشتر باشد روانی آن بیشتر و در نتیجه ویسکوزیته آن کمتر خواهد بود . البته سرعت گیرش و یا سفت شدن این نوع قیر بستگی به نوع محلول دارد بطوریکه اگر از بنزین برای حل کردن قیر خالص استفاده شود به دلیل سرعت بالای تبخیر بنزین ، قیر حل شده در بنزین سریع تر سفت می شود که در اصطلاح به آن قیر زود گیر یا Rapidly Curing و به اختصار RC می نامند چرا که پس از مصرف قیر ، بنزین آن به سرعت تبخیر می شود و قیر خالص به جا می ماند . همچنین اگر از نفت سفید به عنوان حلال قیر استفاده شود به علت دیر بخار شدن نفت سفید به بنزین ، محلول را کند گیر یا Mediu Curing و به اختصار MC می نامند و هرگاه از گازوئیل یا فرآورده های سنگین تر نظیر نفت گاز یا نفت کوره به عنوان حلال قیر استفاده شود به آن قیر دیرگیر یا Slow Curing و به اختصار SC نامیده می شود .
از جمله ویژگی های قیر محلول می توان به موارد ذیل اشاره کرد :
· عدم نیاز به وسایل گرم کردن قیر به هنگام کاربرد
· تجزیه شدن قیر در حرارت بالا
· سرد شدن قیر در هنگام کار
· نفوذ مناسب در مواد معدنی متخلخل
· کاهش زمان عملیات در هنگام مصرف


اگر قصد خرید واجرای آسفالت در تهران ومناطق حومه را دارید کافیست با معتبرترین سایت فروش وپخش اسفالت با قیمت وکیفیت بالا در شرکت عایق کاران نوین پوشش تماس بگیرید تا هر نوع اسفالتی را که مناسب محوطه ومنطقه شماست را با بهترین کیفیت به صورت دستی ویا ماشینی با کادری مجرب برای شما اجرا نماییم

تماس با ما:۰۹۱۹۹۷۶۱۰۰۶

دیدگاهتان را بنویسید